Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Krop, sanser og bevægelse

Krop, sanser og bevægelse i Bakkegården

Krop og bevægelse er fundamentale redskaber til at erobre verden. Vi styrker børnenes udvikling af motoriske færdigheder ved at gøre dem opmærksomme på deres krops muligheder samt give dem kendskab til deres egne styrker og grænser.

Vi giver børnene mulighed for fysisk udfoldelse, både i form af vores legeplads som aktivitetsrum og muligheden for sanglege og dans til musik, samt tumlelege. Vi sørger for, at børnene i specialgruppen får den voksenstøtte, de har behov for til at indøve motoriske færdigheder såsom at række ud efter ting, rulle hen til ting, krybe, kravle eller at lære at gå.

I Børnehaven Bakkegården er vi bevidste om at skabe læringsmiljøer, hvor alle børn for mulighed for at bruge deres krop, sanser og bevæge sig i løbet af dagen. 

Dette gør vi blandt andet ved at have pædagogiske overvejelser omkring de læringsrum, som vi tilbyder børnene. Legepladsen er indrettet, så børnene for mulighed for at få mange kropslige erfaringer igennem leg og kreativitet. Ydermere er huset indrettet med tanke på, at børnene udvikler sig i et rum, hvor de har lov til at bruge, eksperimentere og udfordre kroppen. Dette ses ved at børnene må løbe på den lange gang, vi har tumlerum med rutsjebane, vi har gynger, trampolin, kuglebad, m.m.

Vi som personale er bevidste om, at vi er rollemodeller for børnene. Vi motivere børnene til at bevæge sig, ved at vise glæde ved bevægelse og kropslige udfoldelser. Vi igangsætter forskellige aktiviteter som give børnene lyst og mod på selv at prøve. Vi støtter op om børnenes nysgerrighed, udvælger og følger børnenes bevægelses initiativer i løbet af hele dagen. Dette gør at børnene oplever selv/og medbestemmelse, som en naturlig del af deres udvikling. Vi er hele tiden bevidste om hvordan vi placere os i forhold til om: vi går foran - går ved siden af eller vi går bag ved barnet. 

Legepladsen er opbygget med fokus på tryghed, fordybelse og med udfordrende aktiviteter. Dette kan blandt andet ses ved niveau forskellige, såsom bakker, hvor motorikken udfordres. Se evt. børnehavens legepladsfolder. For at skabe tryghed er de 0-3 års aktiviteter placeret tæt på huset, samtidig er der på hele legepladsen lavet øer, hvor børnene kan fordybe sig i forskellige former for leg.  Derudover er de grov motoriske udfordrende aktiviteter længst væk fra huset, dette er blandt andet klatrestativ, gynger og kolbøtte stænger m.m.